Een inverter heeft veel pluspunten en daar moet wel voor worden betaald!

inverter airco
 
 
 
 
 
 
Wel of niet een airco met een inverter, dat zal aardig wat energie schelen. Wanneer de compressor gaat werken, vraagt dat energie, best wel veel energie. Daar is niks tegen te doen.
Is de temperatuur in de ruimte te hoog of te laag, dan zal de compressor telkens opnieuw worden ingeschakeld. De compressor staat aan of uit, tussenstappen zijn er niet.
 
Met een invertersysteem gaat het anders. De compressor zal niet meteen afslaan wanneer de juiste temperatuur is bereikt. De compressor zal een flinke tijd langzamer gaan draaien voordat deze af zal slaan.
Het energieverbruik met een invertersysteem zal tot wel veertig procent lager uitkomen dan bij het aan- en uitsysteem.
 
Hoe gaat dat in de praktijk?
Met het invertersysteem wordt de temperatuur sneller en ook vaker gemeten. Daardoor ontstaat een snellere reactie vergeleken met een airco zonder inverter. Het resultaat is dan dat er minder snel temperatuurschommelingen voorkomen.
 
Interessante pluspunten
-Het energieverbruik ligt fors lager.
-De verwarmingsprestatie is bijzonder groot.
-Door de snellere reactie gaan koelen en warmen ook een stuk vlotter.
-De werking is bijna onhoorbaar.

Toch is er een flink nadeel!
Een aircosysteem voorzien van een inverter is pittig aan de prijs. De prijs is zo hoog dat het voor een particulier niet interessant is.
Daarom is een airco met een invertersysteem wel geschikt voor werkplaatsen en kantoorruimten waar veel mensen bij elkaar zijn.
 
inverter airco