Airco in kantoren...betere prestatie door gezonde frisse lucht

airco op kantoor
 
 

Airconditioning heeft zijn weg niet alleen naar de particulier gevonden. Vele bedrijven ondervinden inmiddels ook het gemak en het genot om te werken in een geconditioneerde ruimte.
Winkeleigenaren en eigenaars van horecagelegenheden willen dat hun gasten lang blijven.
Een winkel met airco zal een koper lang doen blijven en het resultaat is meer te kopen.
Een horecagelegenheid wil dat de gasten kunnen eten, drinken en slapen onder de beste omstandigheden. Een eigenaar hoopt dan dat de gasten weer eens zullen terugkomen, en vaak gebeurt dat dan.
Een bedrijf wil graag dat het personeel goed en veel werk verzet. Dan zal zeker gebeuren indien de luchtbehandeling perfect blijkt te zijn.
 
kantoorairco

Een airconditioningsysteem dat zijn weg in elke ruimte heeft gevonden is het moderne VRV systeem.
VRV staat voor Variable Refrigerant Flow. Er zijn twee versies van. De lichte versie is de VRV II en de zwaardere versie is de VRV III. Ideaal als er meer dan vijf kantoorruimten moeten worden geconditioneerd. Er is één hoofdkoelleiding. Vanaf die leiding vertrekken er aftakkingen naar de ruimten die de luchtbehandeling nodig hebben.
Dit systeem wordt in combinatie gebruikt met het VRF systeem. VRF betekent Variable Refrigerant Flow. De hoeveelheid koelmiddel kan variėren binnen dit systeem.
Het pluspunt is dat een ruimte kan worden verwarmd en tegelijk andere ruimten kunnen worden gekoeld. Dus beide systemen worden gecombineerd.
Belangrijke eigenschappen van beiden zijn de gebruiksvriendelijkheid en de betrouwbaarheid. Het energieverbruik is verrassend laag!
 
winkelairco

In het kantoor
Minder fouten maken door een betere concentratie. Meer presteren door gezonde en frisse lucht. Dat kan worden bereikt door airconditioning. Enkele soorten airco`s die voor kantoren van toepassing zijn.

Satellietmodel
Een model dat niet opvalt, en dat hoort ook zo te zijn. Wat er te zien is, zijn de roosters. De centrale airco zit weggewerkt boven het plafond. Dit model koelt de grootste centrale gedeelten van een kantoor.

Wandmodel
En dit model is geschikt voor het kleinere kantoor. De werking is hartstikke stil, en dat moet ook. Bovendien is een wandmodel makkelijk en vrij snel te monteren in de kantoorruimte.

Multi split airco
Dat houdt in dat er één buitenunit is en meerdere binnenunits. Dit model wordt gebruikt als er meerdere kantoorruimten tegelijkertijd moeten worden gekoeld.
Het is zelfs mogelijk om elke kantoorruimte apart te koelen.
 
hotelairco


Het VRV / VRF systeem
Is echt van deze tijd. Meerdere ruimten en apart te bedienen.


Het kanaalmodel
Dit model wordt weggewerkt in een plafond. De luchtverdeling gaat via buizen of leidingen naar de inblaasroosters. Dat is ook het enige dat zichtbaar is.

In de winkel
Vriendelijk personeel en blije klanten. Dat komt door een ideale luchtbehandeling. Het resultaat zal een stijgende omzet zijn. Ook voor in de winkel zijn enkele soorten airco`s beschikbaar.

Het VRV / VRF systeem
Een perfecte en supermoderne combinatie. Wordt geļnstalleerd in winkels die verdiepingen hebben en totaal gezien een groot winkeloppervlak.

Het vloermodel
Geeft naast een hele stille werking ook een fantastisch goed uitblaaspatroon. Niet echt aanwezig met een perfect resultaat
.
Het satellietmodel
Het rooster zal als niet storend worden ervaren. Een prima luchtverdeling, en dat maakt dit model dan ook zo geschikt voor in de winkel.

In het hotel
U huurt een hotelkamer voor één of voor meerdere nachten. Ook zult u uw maaltijden gebruiken in het bijbehorende restaurant. Dat houdt in dat beide ruimten een prettig klimaat moeten garanderen.
Om dat te garanderen zijn er diverse aircomodellen die dat waarmaken.

Te beginnen met het wandmodel.
Bijzonder geschikt voor de hotelkamer. Komt tegen de wand. Het voordeel is dat de vloer dan volledig vrij om het kamermeubilair te installeren.

Cassette- plafond inbouwmodel
Ook geschikt voor de hotelkamer. Een fijne luchtverdeling waardoor een juiste temperatuur wordt gehaald. De montage is eenvoudig en heeft een bijzonder laag geluidsniveau. Helemaal een prima model als er sprake is van veel hotelkamers.

Satellietmodel
Het systeem is opgeborgen boven het plafond. In de hotelkamer is alleen het rooster zichtbaar. Het model koelt natuurlijk maar kan ook verwarmen indien er sprake is van een warmtepomp.

VRF / VRV systeem
Hierbij worden veel hotelkamers voorzien van airconditioning vanuit één systeem. De kracht van dit systeem is dat luchtbehandeling in elke hotelkamer apart kan worden ingesteld.

Kanaalmodel
Vanuit het ingebouwde model lopen leidingen of buizen naar elke hotelkamer. Het inblaasrooster is zichtbaar.

In het restaurant
Lekker eten, hartstikke lekker en dat moet gaan onder de beste luchtcondities. En die luchtcondities zijn een aangename luchtvochtigheid en temperatuur. Enkele modellen die in restaurants zijn aan te treffen.
 
restaurantairco


Het VRF / VRV systeem
Is vooral interessant bij grotere en meerdere eetzalen. Dat komt omdat de units apart zijn in te regelen.

Cassette- plafond inbouwmodel
Wat u ziet onder het genot van een heerlijke maaltijd zijn roosters. En zo`n rooster heeft een mooie en moderne uitstraling.

Het kanaalmodel
Een prima temperatuur en u zult niets horen en weinig zien.


Ook in de industrie!
En ook daar is een luchtbehandeling noodzakelijk. En een juiste luchtbehandeling betekent personeel dat in een prettige leefomgeving zal werken.

 
airco op kantoor