Modellen

soorten airco
 
 
 
 
 
 
 
 
Er zijn diverse soorten airconditionings systemen. Dat houdt dan in dat er voor elk type ruimte wel een geschikte airco is. Alle soorten worden op deze pagina kort beschreven.
 
Wandairco
En een wandairco heeft kleine afmetingen, weegt weinig en kan aan elke wand worden bevestigd. Deze heeft ruim voldoende koelvermogen om de ruimte te veraangenamen. Omdat het toestel tegen een wand komt, hoeft u bij het inrichten van de ruimte daar geen rekening mee te houden.
 
Designairco
Het front van deze soort is vervangbaar. U kunt dan eens een andere kleur nemen maar u kunt het front ook voorzien van een foto. Een leuke vakantiefoto of een foto van uw kinderen zullen het alle twee goed doen.
 
Mobiele airco
Is verrijdbaar door de wieltjes die er onderzitten. De afvoer gaat door middel van een buis of slang dus er moet een deur of raam openstaan. Deze opstelling zal de schoonheidsprijs zeker niet verdienen. De mobiele airco maakt vrij veel lawaai en de koelvermogen is niet bijzonder. Wel geschikt voor de kleinere ruimte. De aanschafprijs is laag en is zelfs in de supermarkt te koop!
 
Inbouwairco
Is met name aanwezig in nieuwbouwwoningen en winkels. Valt niet op omdat de bouw ervan plat is. Het regelen gaat met een afstandsbediening.
 
Kanaalairco
Komt boven een plafond of technische ruimte. De werking is echt stil en er wordt een grandioze luchtverdeling bereikt. Een kanaalairco kan voldoen aan hoge eisen.
 
Monoblockairco
Deze aircosoort heeft geen buitenunit. Beide units zitten in één toestel. Kan in elk interieur en de montage is redelijk eenvoudig. Nog een aantrekkelijk kenmerk is het lage verbruik van energie.
 
Satellietairco
Zit boven een plafond en bestaat uit een aantal roosters. Die roosters zijn gekoppeld aan de centrale airco unit. De satelliet doet onopvallend zijn werk en vooral te vinden in kantoorruimten, restaurants en winkels. Het is een duur aircomodel maar u krijgt er zeker wel wat voor terug!
 
Cassette- plafond onderbouwmodel
Bijzonder geschikt voor lange ruimten. Omdat het onder tegen het plafond zit, valt deze wel op. Makkelijk te monteren.
 
Cassette- plafond inbouwmodel
Voor drie type plafonds van toepassing. Voor een plafond met beperkte inbouwhoogte. Voor een systeemplafond en voor een verlaagd plafond. De luchtstroom wordt prima verdeeld ondanks dat de binnenunit nauwelijks te zien is.

Vloerairco
Een opvallende airco omdat deze op de vloer en tegen een wand vastzit. Bent u handig, dan is het monteren een klus die te doen is. De regeling gaat door middel van de afstandsbediening.
 
Raamairco
Andere benamingen zijn raamairconditioning en windowunit. Is één toestel en wordt geplaatst in een buitenmuur, in een venster en boven een deur. Maakt vrij veel lawaai maar daar staat tegenover dat de prijs weer aangenaam is. Wel wat breekwerk in de ruimte maar verder is het installeren zelf wel te doen.
 
Multisplit airco
Bestaat uit meerdere binnenunits en uit één buitenunit. Daarbij kan elke binnenunit apart worden ingeregeld, en dat is makkelijk. De buitenunit is natuurlijk bestand tegen alle weersomstandigheden, is compact van omvang en uiteraard hartstikke sterk.
 
Splitunit airco
Kan uit meerdere binnendelen bestaan maar heeft één buitenunit en één binnenunit.
 
Keuze genoeg!
Zoals u heeft gelezen zijn er genoeg soorten airco`s. De een kan wel bij u passen, de andere niet.
Laat u daarom eerst voorlichten welke soort het beste voor u is.
Eén ding is zeker! Een airco zal uw leven totaal veranderen en dat in positieve zin. Wanneer u uw airconditioning eenmaal heeft, dan wilt u én kunt u nooit meer zonder!
 
soorten airco