De vloermodel airco valt niet op en maakt nauwelijks geluid

vloermodel airco
 
 
 
 
 
Wat is er dan zo fijn aan een airco…deze vraag zal menigeen wel eens stellen. Het antwoord is kort en krachtig, alles!
Want het is een stuk techniek met als resultaat een gezonde leefomgeving en een gezond leefklimaat. Zonder zullen de nachten in de zomer warm blijven, klam en benauwd. Daardoor zult u slecht slapen maar u moet wel weer op tijd uit de veren. En dan kan een school- of werkdag bijzonder lang duren! Met een airco in de slaapkamer slaapt u een stuk prettiger. Tijdens het slapen ademt u gezonde en zuivere lucht in. De temperatuur in de slaapkamer is de temperatuur die u wenst.
De volgende dag staat u fris en monter op. Heeft u dan op school of op kantoor ook airconditioning, dan heeft u het goed voor mekaar!
Toch zijn er mensen die nog altijd sceptisch blijven en dat is hartstikke jammer!
Een airco geeft zoveel en vraagt maar weinig terug!
 
Want wat zijn de voordelen van een vloermodel airco?
-Dit model is er wel maar is toch onopvallend aanwezig in de ruimte.
-Een plaatje om te zien.
-U hoort de werking nauwelijks, u hoeft uw televisie er echt niet luider voor te zetten.
-De bediening is eenvoudig en gaat via een draadloze afstandsbediening.
 
Slechts een nadeeltje
De luchtverdeling vindt plaats net boven de vloer en daardoor is de luchtverdeling niet perfect.
 
vloermodel airco
 
Plaatsing van een vloermodel airco
Laag tegen een wand of op de vloer. Eén buitenunit en er zijn meerdere binnenunits op aan te sluiten.
 
Waar treft deze aan?
Onder een vensterbank is mogelijk en onder een schuin dak. Heeft zijn weg inmiddels gevonden in horecagelegenheden, in kantoren, winkels en natuurlijk bij de particulier.
 
Het koelmiddel dat wordt gebruikt in een vloermodel
Vroeger was er Freon, op zich een goed koelmiddel. Het tastte echter bij het vrijkomen de ozonlaag aan. Is inmiddels verboden. Tegenwoordig zijn er koelmiddelen die de ozonlaag niet aantasten bij het vrijkomen. Er wordt nu R410A gebruikt, R290 en R407C.
 
Onderhoud is altijd belangrijk van een airco, ook van het vloermodel!
En vooral de filters dienen regelmatig te worden schoongemaakt. U kunt het misschien zelf doen maar wellicht is het beter de reiniging over te laten aan een erkend bedrijf. Zo`n bedrijf kan dan meteen uw airco controleren op de werking. Goed onderhoud betekent een betrouwbare en langere levensduur.
 
vloermodel airco
 
Hoeveel koelvermogen is er nodig voor een bepaalde ruimte?
Dat hangt af van diverse omstandigheden. Waar staat de ruimte die u gaat gebruiken en is er sprake van wel of geen zonwering? Hoeveel mensen gaan straks profiteren van de gekoelde ruimte en is er veel verlichting in die ruimte?

Hoe wordt er gerekend?
Afhankelijk van de genoemde omstandigheden, rekent men 35 Watt koelvermogen nodig voor één kubieke meter. U rekent het volume uit van de ruimte en de uitkomst maal 35. Dan weet u in grote lijnen hoeveel koelvermogen u moet hebben.
 

Niks mis mee!
Met een vloermodel airco haalt u kwaliteit binnen. U ziet het model wel en ook weer niet. Kijk eens op het internet of ga naar een vakman bij u in de buurt.

vloermodel airco