Wandmodel

wandmodel airco
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een airco is een toestel dat veel kan en dat allemaal in het teken van de gezondheid, van uw gezondheid. Waar een airco staat is het genieten van een heerlijk leefklimaat. Echte frisse lucht, geen vieze geuren, een juiste luchtvochtigheid en de juiste temperatuur. Allemaal positieve kenmerken van airconditioning.
En als u dat alles in ogenschouw neemt tegen het bedrag dat u betaalt, dan weet u dat het een prima investering is. Een investering die tussen de tien en vijftien jaren mee zal gaan. Reken maar uit wat de kosten dan per jaar zijn en wat u er voor terugkrijgt. 
Het is daarom een fantastische aankoop waar u menigeen jaloers mee gaat maken. En dat is goed, dat is prima zelfs want ook de jaloerse persoon zal er dan een gaan kopen.
 
De werking van de airco bij het wandmodel
Het koelmiddel ook wel koudemiddel genoemd, neemt warmte op en transporteert dat naar de buitenunit. Daar wordt de warmte afgestaan. Het koelmiddel dat inmiddels weer is afgekoeld, gaat weer naar de binnenunit. Het koudemiddel neemt de warmte weer op en staat het weer af aan de buitenlucht. Deze cyclus gaat net zolang door totdat de gewenste temperatuur in een ruimte is bereikt.
 
wandmodel airco
 
In welke ruimten wordt een wandmodel airco geplaatst?
Het is inmiddels een welkome gast in de slaapkamer. Wordt verder nog geplaatst in kantoren, in oude panden en in flats.
 
Informatie over het koelmiddel
Een koelmiddel moet een laag kookpunt hebben. Bovendien moet het zich snel kunnen omzetten van gas naar vloeibaar.
Vaak toegepast zijn de R407C, de R410A en de R-13A. De R290 is het koelmiddel van vandaag.
 
Pluspunten van het wandmodel
Een heel laag geluidsniveau, vrij eenvoudige montage, zuinig met energie, compact en ziet er best wel aardig uit.
 
Minpuntjes van het wandmodel
De buitenunit produceert een behoorlijk aantal decibels. Koelen met een wandmodel kan tot ongeveer 50 vierkante meter.
 
Onderhoudtips
-Wordt vaak vergeten maar het is zo`n belangrijk onderdeel van de airco, de filters. Maak of laat deze regelmatig
 schoonmaken!
-De buitenunit twee keer per jaar ontdoen van stof, vuil, aanslag en bladeren.
Goed en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw airconditioning in topconditie blijft!
 
 
wandmodel airco
 
Berekening van het koelvermogen van een airco
Eerst moet u de ruimte eens gaan bekijken die u wilt koelen. Dan zijn er enkele factoren waar u rekening mee moet houden. Zo is de ligging van de ruimte van belang. De beglazing en eventuele zonwering. Het aantal personen die van de ruimte gebruik zullen maken. Verlichting en apparatuur zijn ook factoren van belang.
En nu de berekening. U rekent het volume uit van de ruimte en dat vermenigvuldigt u met 35 Watt per kubieke meter. Dan komt u uit op een aantal Watt dat nodig is om die ruimte te koelen.
 

Samengevat
Met een wandmodel airco heeft u beslist een fijn en goedwerkend apparaat in uw woning. Met name geschikt voor uw slaapkamer want het geluidsniveau ligt bijzonder laag.
 

Op internet kunt u dealers opzoeken en maak dan eens een afspraak. Niet uitstellen, dat zou jammer zijn want dan mist u nog steeds het ultieme genot van een airconditioning.
 
wandmodel airco