Aircoprijzen - van vrij goedkoop tot hartstikke duur

prijzen airco
 
 
 
 
 
 
Een airco kopen is een aankoop waar u veel genoegen aan zult beleven. Heerlijke koelte in de bloedhete zomer, aangename warmte in de koude winter. Want ook verwarmen kan mits voorzien van een warmtepomp.
Het kan ook de lucht reinigen. U ademt gezonde en zuivere lucht in.
Een airco vraagt weinig en geeft u veel terug en daarom kopen is een investering die wat gezondheid betreft, meer dan de moeite waard is.
 
Waar op te letten zodat u een airco koopt die bij uw situatie past
Het koelvermogen. Daarbij moet u het volume van de ruimte weten die u wilt gaan koelen. Een vuistregel in de wereld van de airco zegt het volgende: voor elke kubieke meter heeft u een koelvermogen nodig van 40 Watt. Heeft u een ruimtevolume van 80 kubieke meter, dan heeft u een koelcapaciteit nodig van 3200 Watt.
Voor een meer nauwkeurige berekening moet u onder andere rekening houden met de ligging van de ruimte. Ook de eventuele zonwering doet mee en het aantal mensen die vaak in de ruimte verblijven.
Uw dealer kan het benodigde koelvermogen piekfijn voor u uitrekenen.
 
De hoeveelheid energie die uw aankoop gaat gebruiken. De huidige apparaten gaan er zuinig mee om. Een en ander is te zien aan het energielabel. Label G is een energievreter, label A springt zuinig met energie om.
 
energielabel airco
 
Het geluid zal grotendeels bepalend zijn welke te kopen. Een mobiele airco bijvoorbeeld geeft een behoorlijk lawaai dus niet geschikt voor op de slaapkamer.
 
Integreren in uw levensstijl. Wat u te zien krijgt van uw airco moet passen in uw interieur. En dat kan vandaag de dag. Er zijn bijzonder mooie compacte en stijlvolle airco`s.
 
Luxe. U kunt het zodanig instellen dat deze al gaat koelen lang voordat u thuis bent. En thuisgekomen geniet u direct al van het heerlijke leefklimaat in de ruimte.
 
En wat gaat nu een nieuwe airco kosten?
De genoemde prijzen dienen als indicatie. In enkele gevallen zullen de prijzen hoger dan wel lager liggen. Maar toch krijgt u op deze manier een indruk.
 
 
prijzen airco
 
De prijs van een wandmodel start bij de 1000 euro.
Van een satellietmodel ligt dat rond de 3500 euro.
Een multi split airco op ongeveer 2200 euro.
Een split unit al rond de 400 euro.
De prijs van een raamkoeler ofwel window- unit rond de 650 euro.
En wat kost dan een mobiele airco…heeft u al vanaf zo`n 300 euro.
En een cassette- plafond inbouwmodel…rond de 2500 euro.
De prijs van de cassette- plafond onderbouwmodel ligt rond de 2400 euro.
De prijs van een design model is vanaf zo`n 700 euro.
Het kanaalmodel heeft een prijskaartje vanaf ongeveer 2200 euro.
En tenslotte de monoblock airco. Hou maar rekening met 700 euro.
 
Als u er een gaat kopen midden in de zomer, dan zal het niet verbazen dat er weinig of zelfs wel helemaal geen aanbiedingen zijn.
Maar gaat u er een kopen na de zomer, dan worden de kansen veel groter. Want niet alle airco`s zullen worden verkocht en een bedrijf moet ook vaak ruimte maken voor de nieuwste modellen.
Dan kunt u uw slag slaan. U kunt dan een gloednieuwe kopen tegen een interessante prijs.
Ga eens kijken op het internet en wie weet…
 
aircoprijzen